Harvard, Yale, Brown Endowments kopen al minstens een jaar Bitcoin: bronnen

Universitaire fondsen die in 2018 blockchain-VC’s ondersteunden, zijn begonnen met het kopen van crypto rechtstreeks van Coinbase.

Enkele van de grootste universitaire schenkingsfondsen in de VS hebben het afgelopen jaar stilletjes cryptocurrency gekocht via rekeningen bij Coinbase en andere beurzen, heeft CoinDesk geleerd

Volgens twee bronnen die bekend zijn met de situatie, hebben Harvard, Yale, Brown en de University of Michigan, evenals verschillende andere hogescholen, cryptovaluta rechtstreeks op beurzen gekocht. (Verschillende Ivy League-schenkingen namen in 2018 interesse in blockchain-technologie via cryptogerichte durfkapitaalfondsen.)

„Er zijn er nogal wat“, zei een bron die vroeg om naamloos te blijven. „Veel schenkingen besteden momenteel een klein beetje aan crypto.“

Yale en Brown hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar per pers. Toen ze werden bereikt door CoinDesk, weigerden de schenkingen van Harvard en de Universiteit van Michigan commentaar te geven. Coinbase weigerde ook commentaar te geven. Universitaire schenkingen kregen een enkele vermelding in het jaarverslag van Bitcoin Trader voor 2020, maar zonder namen te noemen.

Volgens één bron hebben sommige van de universitaire schenkingsfondsen in kwestie al 18 maanden een account bij Coinbase.

„Het kan sinds medio 2019 zijn“, zei de bron. ‚De meesten zijn al minstens een jaar bezig. Ik denk dat ze het dit jaar waarschijnlijk in het openbaar zullen bespreken. Ik vermoed dat ze op een paar aardige stukjes retour zouden zitten. “

Universitaire schenkingen zijn verzamelingen van kapitaal door academische instellingen, vaak in de vorm van donaties aan goede doelen. Deze fondsen, die onderwijs en onderzoek ondersteunen, kunnen worden toegewezen aan verschillende activa voor investeringsdoeleinden.

Harvard’s is de grootste universitaire schenking met meer dan $ 40 miljard aan activa. Yale heeft meer dan $ 30 miljard, Michigan ongeveer $ 12,5 miljard, terwijl Brown $ 4,7 miljard bezit. Het is niet bekend hoeveel elk fonds aan cryptovaluta heeft toegewezen, maar het is waarschijnlijk een fractie van een percentage van hun totale activa.

Lange weg

In 2018 haalde David Swensen, Chief Investment Officer van Yale University, de krantenkoppen door twee cryptogerichte venture-fondsen te steunen, een gerund door Andreessen Horowitz en een andere gelanceerd door Coinbase mede-oprichter Fred Ehrsam en voormalig Sequoia Capital-partner Matt Huang.

Verschillende andere universiteiten volgden Yale bij het ondersteunen van crypto-VC’s, waaronder Harvard, Stanford, Dartmouth College, MIT, University of North Carolina en Michigan . Het is duidelijk dat sommige van die scholen de volgende stap lijken te zetten door rechtstreeks in crypto-activa te investeren.

De tweede bron, die betrokken is bij de crypto-hedgefondswereld, wees op „een grote verandering“ in de afgelopen maanden. “We zien dat pensioenregelingen op basis van vaste toezeggingen in de buurt komen van toewijzingen. We zien dat openbare pensioenregelingen de toewijzing naderbij komen, ”zei de persoon.

„Als ik dat drie jaar geleden had gehoord, had ik gezegd dat het verkeerd was“, zegt Ari Paul, medeoprichter van BlockTower Capital en voorheen investeringsmanager voor de Universiteit van Chicago. “Maar veel instellingen voelen zich inmiddels op hun gemak met bitcoin . Ze begrijpen het en kunnen het gewoon rechtstreeks kopen, zolang het maar van een gereguleerde entiteit zoals Coinbase, Fidelity of Anchorage is . „