Непотвърден

Фрапиращи нарушения на изборния процес

13:39 Nov 6 2016 41 СИК

Снимки
Описание
Гласувах преди около половин час в 41 СИК - Добрич. Изненадата ми беше голяма, защото въпреки уж добрата разяснителна кампания, станах свидетел и потърпевш от множество нарушения, които компрометираха правото ми на свободен избор:
1. Гласуванията за избор на Президент и за Референдум бяха разделени в рамките на секцията и ако не бях попитал за бюлетина за Референдума, вероятно нямаше да получа!? Първият представител на комисията, който прие личната ми карта, не ме информира, че след гласуването за Президент мога да гласувам и по въпросите на Референдума и че за целта трябва да отида в дъното на помещението и да получа втора бюлетина. Гласуваше се в две различни "тайни" стаички последователно.
2. Поставих "тайни" в кавички, защото на мястото за гласуване по въпросите на Референдума имаше огромна пролука! Под прелог, че радиаторът пречи, параванът отстоеше на около 0,5 м от стената и създаваше притеснение у избирателите, че вотът им е контролиран от служебните лица!
3. Бюлетината за избор на Президент не беше късана от кочана пред очите на гласуващите, а беше приготвяна предварително!
4. Никой не информираше гражданите как да сгънат бюлетината за избор на президент, за да запазят тайната на вота си и в голямата си част те се връщаха до урната с разгънати бюлетини!
5. Когато поисках да подам официален сигнал за нередностите, на които се натъкнах, Председателят на СИК ми отговори, че няма такава бланка, няма такава официална процедура!?

Новини за случая
Достоверност: UP DOWN 0
Коментирайте във Facebook
Остави коментар
Име:
Email:
Коментари:
Код за сигурност:
Captcha