Непотвърден

Упражняване на контрол в/у СИК и избиратели по време на самия избирателен процес

16:30 Nov 6 2016 ул. Жирона 20,Барселона, Испания

Снимки
Описание
След като бяхме чакали повече от 3 и половина часа на опашка, която изпълваше цялото фоайе и се извиваше навън по улицата, стигнахме до заветната Секционна избирателна комисия № 322300106, единствена за региона на Барселона, Испания. Бях придружена от съпруга ми, испански гражданин, М. С., както и на всички предишни избори за парламент и президент, на които винаги е бил до мен, както и аз до него, когато той е упражнявал правото си на глас в съответните избори през последните 9 години. Когато аз пристъпих към членовете на избирателната комисия и подадох документите си, той застана на 2-3 крачки зад мен, за да ме изчака, след което аз влязох с подадените ми бюлетини в кабината за гласуване. Бях започнала да чета бюлетината за референдума, когато чух викове и крясъци в съседство, извън кабината, до вратата на помещението. Продължих със зачеркването и четенето и в следващия момент си дадох сметка, че въпросните викове, трябва да са били насочени към съпруга ми. Излязох, за да видя и съмненията ми се оказаха основателни - съпругът ми го нямаше а срещу себе си срещнах едно зверско, разярено лице на мъжа, който сутринта, когато пристигнахме на вратата на сградата ми подаде бланка на декларация за гласуване, а в момента, когато влязох в избирателната секция, седеше в неприлична поза зад гърба на членовете на избирателната комисия, до масата с пълните урни. Попитах въпросния мъж на какво основание и с какво право по този брутален и некоректен начин изгони човека, на което той ми отговори „Няма работа тука!“
Попитах господина в качеството на какъв решава кой какви права има и го помолих да се легитимира, тъй като липсваше каквато и да е било видима акредитация, а той ми отговори, че това не е моя работа и да се върна в кабината, за да гласувам. Казах, „Да, аз ще се върна и ще приключа това, за което съм дошла, но Ви моля да излезете, да се извините за тона си и да поканите лицето в залата, както стоеше и на никого не пречеше и никакви правила не нарушаваше,“ Така и направих. Приключих с гласуването, подписах и двата протокола, след което отново помолих лицето да се акредитира. Отговорът беше „Да, ето ще се легитимирам.“ - и ми показваше одалеч личната си карта. Отново помолих да ми покаже документ удостоверяващ основанието на което се намира в избирателната секция и упражнява контрол както върху избирателите, така и върху комисията, на което Председателят на комисията, г-н Димитър Николов Терзиев (който до този момент не се намеси по никакъв начин)ме помоли да излезем навън, за да не пречим на гласуването. Попитах го кой е този човек и в качеството на какъв се разпорежда в избирателната секция, на което г-н Председателят ми отговори „Ами човек. Дошъл е от България за изборите и раздава заявления.“ „Но какъв е? Кого представлява? В качеството на какъв и защо няма видима акредитация? Защо се намира в председателстваната от Вас секция?“ „Моля Ви да излезем навън и там ще Ви покажем каквото искате.“ При което се обърнах с увереността, че двамата господа ме следват. Когато се обърнах назад по тесния коридор видях как председателят на комисията се връща в залата а въпросният неидентифициран господин с инициали ВМВ (Веселин Маринов или Младенов, или нещо подобно и с фамилия В.) - единственото, което успях да видя от разстояние и без очила от личната карта, която ми показваше, въпросният господин отново се намираше зад масата с избирателните документи на СИК. Когато опитах отново да вляза, Председателят ми каза, че вече нямам работа там, защото вече съм гласувала. Не ми оставаше нияо друго, освен да напусна безобразно организираната секция, в която цареше хаос, безредие и в която се отнасяха с хората обидно, безпардонно и безцеремонно! Тепърва трябваше да търся изгонения си съпруг и да се изправя пред него с целия срам, разочарование и безсилие, заради начина, по който представителите на официлните институции в моята държава третират обикновените, задължени от решенията на парламента си да гласуват граждани!
Уважаеми господа, Моля Ви помогнете ми да получа информация кое беше неидентифицираното и неакредитирано лице в Секционна избирателна комисия № 322300106, Барселона, Испания, председателствана от
г-н Димитър Николов Терзиев и
с членове Милко Алексиев Асенов
Иванка Василева Иванова
Андрей Тодоров Георгиев
Гинка Василева Аспарухова
Йорданка Валентинова Ангелова
Йорданка Йосифова Ганчева,
съгласно Решения №3894-ПВР/НР София, 29.10.2016 и №3849-ПВР/НР София, 24.10.2016

Моля, помогнете ми да установя редно ли е подобно поведение на Председател на СИК и допустимо ли е присъствието на неидентифицирани лица вътре в самата избирателна комисия, зад гърба на членовете ѝ и непосредствено до урните пълни с избирателни бюлетини?
Пропуснах само да добавя, че още вчера след инцидента подадох сигнал в ЦИК И БТВ-Новини, но до момента никой не ми се е обадил, нито ми дал каквато и да е информация. Прилагам снимка, направена с личния ми мобилен телефон (една от трите, публикувани още вчера във ФБ, на която маркирам въпросното лице).
Благодаря предварително за Вашето съдействие и искрено се надявам всички заедно, с общи усилия да успеем да си върнем достойнството на нация, доверието в институциите - онези, които би трябвало да защитават нашите интереси и нас, своя суверен НАРОДА!

Новини за случая
Достоверност: UP DOWN 0
Коментирайте във Facebook
Остави коментар
Име:
Email:
Коментари:
Код за сигурност:
Captcha